Energia electrică se ieftinește! ANRE a aprobat noile tarife
Full Article 2 minutes read

Energia electrică se ieftinește! ANRE a aprobat noile tarife

Energia electrică se ieftinește. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a analizat cererile de ajustare a tarifelor pentru energia electrică. Premier Energy a propus un tarif de 4,62 lei/kWh, cu circa 1 leu și 29 de bani mai puțin decât tariful actual, iar FEE Nord – un tarif de 4,65 lei/ kWh, cu circa 95 bani mai puțin decât până acum. Hotărârea ANRE intră în vigoare la data adoptării, adică. începând de astăzi. 

Amintim că, pe 5 decembrie, Comisia pentru Situații Excepționale a decis că ANRE va examina și va aproba, în termen de 3 zile lucrătoare, prețurile reglementate pentru furnizarea energiei electrice în contextul obligației de serviciu public pentru ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, cu aplicarea acestora începând cu data de adoptării deciziei de către consiliului de administrație al ANRE.

Decizia a fost luată după ce „Energocom” a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES (Centrală de la Cuciurgan) pentru luna decembrie – aproximativ 204 mii MW, la un preț de 73 de dolari. În schimb, SA „Moldovagaz” va livra 5,7 milioane de metri cubi de gaze naturale pe zi malului stâng, inclusiv MGRES.

Ultima majorare a tarifului la energia electrică a fost aprobată pe 30 noiembrie. Consumatorii casnici din centrul și sudul țării, deserviți de Premier Energy, achitau pentru energia electrică 5,91 lei/kWh, iar consumatorii din nordul țării, deserviți de societatea Furnizarea Energiei Electrice Nord – 5,6 lei/kWh.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: