Epidemiolog: La sfârșitul verii, Moldova ar putea să se confrunte cu „o creștere semnificativă” a cazurilor de COVID-19
Full Article 1 minutes read

Epidemiolog: La sfârșitul verii, Moldova ar putea să se confrunte cu „o creștere semnificativă” a cazurilor de COVID-19

În perioada august-septembrie, Republica Moldova ar putea să se confrunte cu „o creștere semnificativă” a numărului cazurilor de coronavirus. Declarații în acest sens au fost făcute de medicul epidemiolog Angela Paraschiv, în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 13 iulie.

„Conform pronosticurilor specialiștilor, în luna august-septembrie vom avea din nou o creștere semnificativă a numărului de cazuri. De aceea, acum este o perioadă, pe care o numim inter-epidemică, atunci când avem timp să ne pregătim pentru acest val”, a spus Angela Paraschiv.

„Republica Moldova este dependentă de situația externă. Vedeți cum crește numărul cazurilor în diferite regiuni, inclusiv în Marea Britanie și Rusia. Populația circulă. Este perioada estivală. Respectiv, riscul de a veni cu o variantă nouă, fie Delta sau Lambda, este foarte înalt. În prezent nu este necesar să aplicăm careva restricții stricte. Este necesar doar să ne vaccinăm”, a mai spus Angela Paraschiv.

Precizăm că până astăzi, 13 iulie, în Republica Moldova au fost administrate peste 803 mii de doze de vaccin anti-COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: