„Era amenințată că armata o va face „bărbat adevărat”. Tânără transgender din Moldova, moartă într-o tabără de refugiați din Olanda
Full Article 2 minutes read

„Era amenințată că armata o va face „bărbat adevărat”. Tânără transgender din Moldova, moartă într-o tabără de refugiați din Olanda

O tânără transgender, originară din Republica Moldova, a fost găsită moartă într-o tabără pentru refugiați din Olanda. Aceasta și-ar fi luat viața, după ce i s-a refuzat dreptul la azil, informează comunitatea LGBT World Beside. Contactată de NM, Angelica Frolov, reprezentanta GENDERDOC-M – una dintre cele mai vechi organizaţii neguvernamentale care promovează în mod activ drepturile comunităţii LGBT+ în Republica Moldova, a precizat că tânăra era originară din regiunea transnistreană.

Victima ar fi împlinit 22 de ani la sfârșitul lunii ianuarie. Aceasta și-ar fi luat viața de Crăciun, la tabăra de refugiați AZC Heerlen din Olanda.

„Potrivit LGBT Asylum Support, motivul ar fi putut fi refuzul la cererea de azil. Exprimăm condoleanțe apropiaților. Este al 4-lea caz de suicid printre refugiații LGBT în Olanda, această tendință este îngrijorătoare. Ne adresăm tuturor oamenilor din AZC, în așteptarea răspunsului. Vă rugăm, nu rămâneți singuri în fața tristeții. Nu este o rușine să ceri ajutor. Nu este o rușine să fii slab. Nu este o rușine să fii vulnerabil. Este corect să vorbești despre sentimentele tale”, se arată în mesajul LGBT World Beside.

Angelica Frolov, activistă pentru drepturile comunității LGBT+, cunoaște acest caz.

„În Transnistria era hărțuită și amenințată cu armata obligatorie care “o va face bărbat adevărat”. A fugit pe malul drept al Nistrului, dar se temea că aici va fi găsită“, a precizat Angelica Frolov.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de LGBT World Beside (@lgbtworldbeside)


Important! În cazul în care detaliile expuse în material vă neliniștesc, aveți nevoie de ajutor și susținere - adresați-vă specialiștilor de la „Linia Verde Prevenire Suicid”. Chat-ul anonim pe www.pentruviata.md este diponibil LIVE între orele 20.00-22.00 în zilele de luni și joi. În restul zilelor, puteți expedia un mesaj la adresa de e-mail [email protected]. Mai multe detalii la nr de tel 060806623



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: