Erdogan și-a anunțat disponibilitatea de a organiza la Istanbul o întâlnire între Rusia, Ucraina și ONU
Full Article 1 minutes read

Erdogan și-a anunțat disponibilitatea de a organiza la Istanbul o întâlnire între Rusia, Ucraina și ONU

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, în timpul unei conversații telefonice cu liderul rus Vladimir Putin, a declarat luni că Ankara este pregătită să organizeze o întâlnire între Rusia, Ucraina și ONU la Istanbul.

„Președintele Erdogan și-a exprimat disponibilitatea de a organiza o întâlnire la Istanbul între Rusia, Ucraina și ONU și de a lua parte la un posibil mecanism de monitorizare dacă ambele părți ajung la un acord de principiu”, a declarat președintele turc reporterilor.

Erdogan a anunțat necesitatea stabilirii timpurii a păcii între Federația Rusă și Ucraina. „În timpul discuțiilor, președintele Erdogan a declarat nevoia de a stabili pacea între Rusia și Ucraina cât mai curând posibil, precum și de a lua măsuri pentru eliminarea consecințelor negative ale războiului și construirea încrederii”, a adăugat serviciul de presă al Președinției turce, citate de Tass.

Recep Tayyip Erdogan ar urma să aibă conversații și cu președintele Ucrainei Vladimir Zelenski.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: