Erdogan va avea, pe 30 mai, o discuție telefonică cu Putin și Zelenski
Full Article 1 minutes read

Erdogan va avea, pe 30 mai, o discuție telefonică cu Putin și Zelenski

Luni, 30 mai, președintele turc Recep Tayyip Erdogan va purta conversații telefonice cu președintele Rusiei Vladimir Putin și președintele Ucrainei Vladimir Zelensky. Anunțul a fost făcut de șeful statului turc. Potrivit acestuia, Turcia se așteaptă ca conflictul dintre Rusia și Ucraina să se încheie cât mai curând posibil, întrucât situația se înrăutățește „pe zi ce trece”.

„Luni voi avea conversații telefonice atât cu Rusia, cât și cu Ucraina. Vom continua să încurajăm părțile să folosească canalele de dialog și diplomație”, a spus Erdogan, citat de rbc.ru.

Secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov a confirmat că o conversație între Erdogan și Putin este programată pentru 30 mai, relatează TASS .

De la începutul operațiunii militare ruse în Ucraina, Erdogan a cerut în mod repetat părților să se așeze la masa negocierilor și i-a chemat pe Putin și Zelenski. Ultima dată când liderii Rusiei și Turciei au vorbit despre situația din Ucraina a fost în urmă cu mai bine de o lună, pe 26 aprilie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: