„Eroii zilei de azi”. Cine este unul dintre salvatorii moldoveni care au salvat un copil de 3 ani din Turcia
Full Article 2 minutes read

„Eroii zilei de azi”. Cine este unul dintre salvatorii moldoveni care au salvat un copil de 3 ani din Turcia

Petru Darii, locuitor al comunei Ruseștii Noi, este unul din membrii echipei de salvare-căutare urbană a IGSU, aflată în misiune în Turcia, care a salvat un băiețel de 3 ani de sub ruinele unei clădiri dărâmate. Informația a fost confirmată de către primarul comunei Valentina Meșină. 

„Echipa salvatorilor moldoveni condusă de șeful adjunct al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, printre care și consăteanul nostru Darii Petru, plecată în misiune, a reușit chiar în primele ore de căutare să salveze un băiat în vârstă de trei ani de sub ruinele unui bloc, pus la pământ de cutremurul devastator, produs luni dimineața, în Turcia. Copilul a fost recuperat în siguranță, după ce echipajul de specialiști a reușit să-l găsească sub dărâmături. Micuțul a fost prins sub ruine timp de patru zile”, a comunicat primarul din Ruseștii Noi.

Amintim că, un cutremur puternic a avut loc, pe 6 februarie, în sud-estul Turciei, lângă granița cu Siria. Potrivit celui mai recent bilanț, în urma seismului în cele două țări au murit peste 20.000 de persoane. Totodată, cel puțin 75.000 mii au fost rănite.

Amintim că o echipă de salvatori a Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană, formată din 55 angajați IGSU cu 12 unități de tehnică grea și 2 câini de căutare-salvare, a pornit în misiune internațională în Turcia în seara zilei de 6 februarie. În dimineața de 8 februarie, echipa a ajuns în Turcia, însă mai are de parcurs circa 1000 de km în condiții de ninsoare abundentă.

Salvatorii moldoveni urmează să activeze în zona afectată de seism cel puțin 7 zile.

Pe 9 februarie, salvatorii moldoveni au ajuns în zona afectată de seism din Turcia.

Amintim că Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, pe 9 februarie, că salvatorii moldoveni din Turcia au reușit să salveze de sub dărâmături un băiețel de 3 ani, care a fost prins sub ruine timp de patru zile.

„Salvatorii au utilizat mijloace specializate de căutare, iar după ce au stabilit că acesta se află blocat în construcția puternic avariată au reușit să-l scoată viu și nevătămat. Copilul a fost preluat de medici pentru a-i fi acordată asistența necesară”, a comunicat Ministerul.

 


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: