Escrocherie pe piața energiei electrice din Moldova? ANRE anunță o investigație
Full Article 2 minutes read

Escrocherie pe piața energiei electrice din Moldova? ANRE anunță o investigație

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță inițierea unei investigații pe piața energiei electrice din Moldova. Se întâmplă după ce, recent, ar fi fost sesizată de doi dintre cei mai mari distribuitori ai energiei electrice în Moldova – „Premier Energy Distribution” și „Moldelectrica” – despre identificarea unor acțiuni suspecte din partea unor participanți la piața angro a energiei electrice.

Într-un comunicat emis, ANRE anunță că recent a primit o sesizare din partea „Premier Energy Distribution” S.A. în care operatorul sistemului de distribuție a informat despre identificarea unor acțiuni speculative din partea unor participanți la piața angro a energiei electrice, care au dus la obținerea unor venituri nejustificate în luna iunie 2022.

La rândul său, operatorul sistemului de transport Î.S. „Moldelectrica” ar fi confirmat faptul că anumiți participanți la piață intenționat indică valori mai mici aferente în notificărilor fizice, pentru a obține un profit nejustificat.

În context, ANRE informează despre inițierea investigației pe piața energiei electrice în scopul elucidării circumstanțelor care au dus la distorsionarea funcționării pieței energiei electrice.

Agenția anunță că rezultatele investigației vor fi publice și se vor reflecta într-o hotărâre a ANRE, în care vor fi specificate circumstanțele constatate şi măsurile dispuse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: