„Este imposibil de prezis”. Vladimir Putin despre cât de departe vor ajunge trupele rusești
Full Article 2 minutes read

„Este imposibil de prezis”. Vladimir Putin despre cât de departe vor ajunge trupele rusești

Președintele rus Vladimir Putin a spus că este „imposibil de prezis” cât de departe vor ajunge trupele rusești, odată ce vor ajunge în Donbas. El a mai declarat că Rusia a recunoscut independența DNR și LNR în limitele conturate de constituția republicilor autoproclamate. 

Imediat după ce Consiliul Federației a aprobat folosirea trupelor rusești în Donbasul ucrainean, președintele rus a susținut o conferință de presă.

Pentru prima dată, Putin a precizat limitele în care Rusia a recunoscut independența autoproclamatelor DNR și LNR.

„Rusia după ce a recunoscut aceste republici, a recunoscut toate documentele, inclusiv constituția, unde sunt indicate granițele lor”, a spus Putin.

De menționat că în constituția DNR și LNR granițele lor coincid cu regiunile Lugansk și Donețk din Ucraina. Cu toate acestea, o parte din aceste teritorii, astăzi, sunt încă controlate de Kiev, ci nu de republicile autoproclamate.

Jurnaliștii l-au întrebat pe Putin cât de departe pot ajunge trupele ruse, odată cu aflarea lor în Donbas. Președintele Rusiei a răspuns evaziv la întrebare. „Este imposibil de prezis anumite acțiuni posibile, depinde de situația”, a declarat Putin.

La fel, el a fost întrebat „dacă este posibil de a rezolva problema prin forță și cu toate acestea de a rămâne de partea binelui”. Președintele rus a spus că „binele trebuie protejat”.

***

Rusia va trimite trupe în Donbas. La ședința din 22 februarie, Consiliul Federației a aprobat solicitarea președintelui rus, Vladimir Putin.

Președintele Federației Ruse Vladimir Putin a cerut Consiliului Federației să se ia în considerare apelul său de a folosi forțele armate ruse în străinătate. Acest lucru a fost anunțat de președintele Camerei superioare a Parlamentului Valentina Matvienko. „Această decizie are ca scop stabilirea păcii în Donbas și oprirea sângerosului război civil”, a declarat Matvienko.

Alți deputați au declarat că introducerea trupelor pe teritoriul Donbas va ajuta la „stabilirea păcii”.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: