„Este indiscutabil”. Ucraina, gata să ajute Moldova în cazul în care rămânem fără electricitatea de la Cuciurgan
Full Article 2 minutes read

„Este indiscutabil”. Ucraina, gata să ajute Moldova în cazul în care rămânem fără electricitatea de la Cuciurgan

Ucraina este gata să ajute Republica Moldova în cazul în care rămânem fără electricitatea de la Cuciurgan. Declarația a fost făcută de consilierul președintelui ucrainean, Mihail Podoleak, în cadrul emisiunii În PROfunzime de la Pro TV.

Podoleak a fost întrebat dacă va fi capabilă Ucraina să ajute țara noastră în caz că rămânem fără electricitate de la Cuciurgan. „La prețul curent, nu la cel de piață”, a evidențiat prezentatoarea.

„Cabinetul de miniștri al Ucrainei va fi cel care, cu siguranță, va lua o decizie dar, evident, în pofida condițiilor extrem de dificile provocate de război, suntem în mod cert dispuși să ne ajutăm vecinii. Acest lucru este indiscutabil. Pentru noi este o chestiune de principiu. Este o chestiune ce ține de atitudinea noastră umană, absolut binevoitoare față de partenerii și față de vecinii noștri”, a declarat Mihail Podoleak.

În august curent, vicepremierul pentru Infrastructură Andrei Spînu preciza că acordul cu Centrala de la Cuciurgan (MGRES) prevede cumpărarea a 67% din necesitățile malului drept la un preţ de 59,9 USD/MWh.

Un alt contract al Moldovei pentru 30% din achiziții a fost semnat cu compania ucraineană „Energoatom”, la un preț de 77 USD/MWh. Alte 3% din achiziție a fost încheiat un contract cu „Ukrhydroenergo” la prețul de 100 USD/MWh.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: