„Este indiscutabil”. Ucraina, gata să ajute Moldova în cazul în care rămânem fără electricitatea de la Cuciurgan
Full Article 2 minutes read

„Este indiscutabil”. Ucraina, gata să ajute Moldova în cazul în care rămânem fără electricitatea de la Cuciurgan

Ucraina este gata să ajute Republica Moldova în cazul în care rămânem fără electricitatea de la Cuciurgan. Declarația a fost făcută de consilierul președintelui ucrainean, Mihail Podoleak, în cadrul emisiunii În PROfunzime de la Pro TV.

Podoleak a fost întrebat dacă va fi capabilă Ucraina să ajute țara noastră în caz că rămânem fără electricitate de la Cuciurgan. „La prețul curent, nu la cel de piață”, a evidențiat prezentatoarea.

„Cabinetul de miniștri al Ucrainei va fi cel care, cu siguranță, va lua o decizie dar, evident, în pofida condițiilor extrem de dificile provocate de război, suntem în mod cert dispuși să ne ajutăm vecinii. Acest lucru este indiscutabil. Pentru noi este o chestiune de principiu. Este o chestiune ce ține de atitudinea noastră umană, absolut binevoitoare față de partenerii și față de vecinii noștri”, a declarat Mihail Podoleak.

În august curent, vicepremierul pentru Infrastructură Andrei Spînu preciza că acordul cu Centrala de la Cuciurgan (MGRES) prevede cumpărarea a 67% din necesitățile malului drept la un preţ de 59,9 USD/MWh.

Un alt contract al Moldovei pentru 30% din achiziții a fost semnat cu compania ucraineană „Energoatom”, la un preț de 77 USD/MWh. Alte 3% din achiziție a fost încheiat un contract cu „Ukrhydroenergo” la prețul de 100 USD/MWh.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: