„Este necesar să promovăm educația financiară încă din școală”. Dorin Recean, la primul Forum Național de Educație Financiară
Full Article 2 minutes read

„Este necesar să promovăm educația financiară încă din școală”. Dorin Recean, la primul Forum Național de Educație Financiară

Premierul Dorin Recean susține că este necesar de a promova educația financiară încă din școală, apoi la universitate, dar și în cadrul băncilor. Declarațiile au fost făcute de oficial la primul Forum Național de Educație Financiară, organizat de Banca Națională a Moldovei. 

„Este necesar să promovăm educația financiară încă din școală, în rândul elevilor, apoi la universitate, dar și în cadrul băncilor unde oamenii se adresează să-și deschidă un cont. Asta ne va ajuta mult să progresăm ca societate, să educăm o clasă care înțelege foarte bine ce înseamnă resursa și modul în care aceasta poate fi utilizată cât mai eficient”, a comunicat Recean.

În același timp, a adăugat premierul, ține de responsabilitatea socială a întreprinderilor, a băncilor și a companiilor de asigurare să contribuie la sustenabilitatea profitabilității lor, iar asta poate fi realizat doar atunci când avem o societate educată financiar.

La rândul său, guvernatorul Octavian Armașu a spus că „educația financiară a devenit o parte indispensabilă a vieții moderne, de aceea următorul pas este elaborarea Strategiei de educație financiară, care va sistematiza acțiunile noastre, ale tuturor, de la autorități la cetățeni”.

„Ne dorim o societate care știe să-și gestioneze corect resursele și în care oamenii iau decizii raționale în raport cu banii lor”, a subliniat guvernatorul.

Menționăm că în perioada 20 – 26 martie, în Republica Moldova este organizată Săptămâna Internațională a Educației Financiare. Cu această ocazie, ministra Finanțelor Veronica Sirețeanu va merge în 2 licee și 4 universități din Chișinău, unde va avea discuții cu elevi și studenți despre finanțe publice.

Amintim că recent, premierul l-a îndemnat pe ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală să fie atent cu manualele școlare. Recean a spus că autoritățile „formează conștiința copiilor”, iar exemplele din cărți că tata este om de afaceri și mama – casnică să fie scoase. Educația, a menționat Recean, trebuie începută din școală pentru „a avea o societate mai reziliență și independentă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: