Ceslav Panico este noul Avocat al Poporului. Parlamentul a aprobat candidatura sa
Full Article 2 minutes read

Ceslav Panico este noul Avocat al Poporului. Parlamentul a aprobat candidatura sa

Ceslav Panico a fost votat în funcția de Avocat al Poporului pentru un mandat de 7 ani. Pentru candidatura sa au votat de 56 de deputați. Pentru contracandidatul său, Alexandru Zubco, au votat 21 de parlamentari.

Ceslav Panico este vicedirectorul Institutului de Reforme Penale.

Cei doi au fost selectați după etapa interviului, la care au participat, în afară de ei: Teodor Cîrnaț, Violeta Gașițoi, Evghenii Alexandrovici Goloșceapov, Emanoil Ploșnița, Ilie Rotaru.

Amintim că este al doilea concurs desfășurat de actuala guvernare pentru funcția de Avocat al Poporului.

Pe 2 decembrie, Natalia Moloșag și-a anunțat demisia din funcția de șef al instituției. Demisia acesteia a fost aprobată de deputați, în ședința Parlamentului din 9 decembrie. Asta chiar dacă, în dimineața aceleiași zile, Moloșag a publicat o declarație prin care a solicitat anularea cererii de demisie depuse anterior în Parlamentul Republicii Moldova.

Ombudsmanul a fost atrasă într-un scandal, după ce un blogger a publicat mai multe informații, potrivit cărora o persoană condamnată anterior pentru proxenetism lucrează ca „asistent” pentru Natalia Moloșag. Mai multe partide extra-parlamentare și Asociaţia organizaţiilor neguvernamentale au cerut demisia sa.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: