„Este o oportunitate de a merge mai departe”. Trupele ucrainene au încercuit orașul-cheie Liman
Full Article 2 minutes read

„Este o oportunitate de a merge mai departe”. Trupele ucrainene au încercuit orașul-cheie Liman

Ucraina a încercuit forțele Rusiei în jurul unui bastion critic pentru Moscova în orașul Liman, în estul țării, într-o operațiune care este încă în desfășurare, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, potrivit Unian.

Cucerirea orașului, pe care Rusia l-a folosit ca centru logistic și de transport pentru operațiunile sale din nordul regiunii Donețk, ar reprezenta un nou eșec major pentru planul Kremlinului de a cuceri întreaga regiune industrială Donbas.

Forțele Rusiei la Liman totalizau în jur de 5.000-5.500 de soldați, dar este posibil ca numărul trupelor încercuite să fi scăzut din cauza victimelor și a unor soldați care au încercat să scape, a declarat Serghei Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al forțelor ucrainene din est.

De asemenea, trupele rusești organizează încercări nereușite de a ieși din încercuire.

„Unii se predau, au o mulțime de morți și răniți, dar operațiunea nu s-a încheiat încă. Liman este important pentru că este următorul pas spre eliberarea Donbasului ucrainean. Este o oportunitate de a merge mai departe spre Kreminna și Sievierodonetsk și este foarte important din punct de vedere psihologic”, a spus purtătorul de cuvânt al forțelor din estul Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: