„Este o procedură perfect legală”. Explicația lui Bătrîncea despre lipsa de cvorum de la ședința parlamentului
Full Article 2 minutes read

„Este o procedură perfect legală”. Explicația lui Bătrîncea despre lipsa de cvorum de la ședința parlamentului

Partidul Socialiștilor sprijină în întregime măsurile adoptate de guvernul condus de Ion Chicu și a făcut uz de dreptul său regulamentar să nu participe la ședința parlamentului de astăzi, ca și opțiune politică în sprijinul executivului. Precizările au fost făcute de către vicepreședintele parlamentului, deputatul socialist Vlad Bătrîncea.

„În confirmitate cu Curtea Constituțională, dacă parlamentul nu respinge proiectele de lege asumate de guvern, acestea se consideră intrate în vigoare. Astăzi, prin lipsa majorității parlamentare, s-a demonstrat voința politică a deputaților și legile au intrat în vigoare. PSRM susține în întregime activitatea, acțiunile și demersul guvernului condus de dl Chicu”, a precizat Vlad Bătrâncea într-un briefing de presă.

„Vă informăm că este o procedură perfect legală și regulamentară și nu este pentru prima oară în parlamentul republicii Moldova. Asta a fost poziția noastră. Noi am considerat că în situație de criză, guvernul știe ce trebuie să facă. Care este problema? Noi avem încredere în activitatea organului executiv și nu considerăm că parlamentul trebuie să furnizeze astăzi show-uri poltiice”, a explicat socialistul decizia colegilor săi de fracțiune.

„Înțelegem emoțiile și frustrările colegilor din opoziție, care astăzi nu are acces în sala de presă, la tribuna centrală. Înțelegem frustrările respective…și noi am fost în opoziție”, a mai spus Bătrîncea.

Amintim căm ședința parlamentului în cadrul căreia trebuia să fie aprobată angajarea răspunderii de Guvern, s-a încheiat înainte de a începe. Asta pentru că deputații socialiști și cei democrați nu s-au prezentat la întrunire. În lipsa cvorumului, ședința a fost anulată.

Înainte de începerea ședinței, vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari, a anunțat că formațiunea pe care o reprezintă nu va înainta o moțiune de cenzură împotriva guvernului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: