„Este un moment istoric”. A fost semnat un acord de colaborare între Parlamentul Moldovei și Congresul SUA
Full Article 1 minutes read

„Este un moment istoric”. A fost semnat un acord de colaborare între Parlamentul Moldovei și Congresul SUA

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a acordat congresmanul american David Price, președintele Parteneriatul pentru Democrație al Camerei Reprezentanților distincția „Medalia Democrației” a Parlamentului Republicii Moldova. Gestul a fost făcut în semn de înaltă apreciere pentru contribuția semnificativă în dezvoltarea și aprofundarea relațiilor de prietenie și cooperare cu Republica Moldova.

Asta după ce, oficialii au semnat în premieră, un Acord între Parlamentul Republicii Moldova și Parteneriatul pentru Democrație al Camerei Reprezentanților a Congresului Statelor Unite ale Americii.

„Este un moment istoric și important pentru parlamentarismul din Republica Moldova și diplomația parlamentară deoarece prin semnarea acestui document, cooperarea foarte bună de până acum capătă o nouă valență instituțională”, a precizat Igor Grosu.

„Este un moment istoric”. A fost semnat un acord de colaborare între Parlamentul Moldovei și Congresul SUA

Igor Grosu/Facebook

Oficialul a spus că acest document va oferi posibilitatea parlamentarilor din ambele legislative să înțeleagă mai bine procesele și tendințele legislative moderne. El a mai menționat că timp de 30 de ani, Statele Unite ale Americii ne-a susținut constant în efortul nostru de consolidare a societății și a economiei, în aspirațiile noastre europene, în edificarea unui stat democratic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: