„Este un nou șerif în Madrid și provine din Tiraspol”. Ce scrie presa internațională despre meciul Sheriff-Real
Full Article 3 minutes read

„Este un nou șerif în Madrid și provine din Tiraspol”. Ce scrie presa internațională despre meciul Sheriff-Real

Victoria neașteptată obținută de campioana Moldovei, Sheriff Tiraspol, marți seara, pe stadionul Santiago Bernabeu din Madrid, a provocat reacții aprinse în presa internațională. NM a adunat o sinteză a titlurilor titrate de jurnaliștii străini.

„Nu te întreba ce poate face Transnistria pentru tine, întreabă ce poți face tu pentru Transnistria”, scrie BBC. Jurnaliștii britanici au remarcat că, marți seara, clubul din Tiraspol a provocat unul dintre cele mai mari șocuri din istoria Ligii Campionilor, învingând Real Madrid, care a obținut de 13 ori titlul de campioană.

„Începutul în Liga Campionilor nu putea fi mai bun pentru echipa moldovenească Sheriff”, menționează Asociated Press. „Nu am avut noroc”, a declarat antrenorul Real Madrid, Carlo Ancelotti. „Totul a fost în favoarea lor și nimic în favoarea noastră. Suntem mai mult decât îngrijorați, suntem triști. Am pierdut din cauza detaliilor”, a menționat fostul jucător de fotbal originar din Italia.

„Clubul de fotbal Sheriff uimește Real Madridul în cadrul uneia dintre cele mai mari supărări din istoria Ligii Campionilor”, titrează CBS Sports. „Meciul dintre Paris Saint-Germain și Manchester City a fost umbrit de echipa cosmopolită din Transnistria, care pare adunată din toate cele patru colțuri ale lumii”, mai scriu jurnaliștii americani.

„Este un nou șerif în Madrid și provine din Tiraspol”, scrie portalul SI. „Sheriff a păstrat intriga până la final”, au mai menționat jurnaliștii de la revista americană Sports Ilustrated.

„De ce să nu visezi?”, se întreabă jurnaliștii de la ESPN, citând-ul pe căpitanul echipei Sheriff Tiraspol Frank Castaneda, într-un mesaj pentru coechipierii săi, înainte de meciul cu Real Madrid. „Motivația se pare că a funcționat pentru campioana Moldovei – prima echipă din istoria țării care a acces în Liga Campionilor și a șocat deținătoarea a 13 titluri de campionă a Champions League pe stadionul Bernabeu din Madrid.

„Rezultat neverosimil în Liga Campionilor. Surpriza sezonului în competiția supremă a cluburilor, campioana Moldovei, Sheriff Tiraspol, a învins marți seara pe Real Madrid pe Santiago Bernabeu”, scrie portalul românesc Digi24. „Moldovenii sunt neînvinși în competiție în acest sezon, ajungând la 10 meciuri fără înfrângere, din care 8 fiind victorii”, mai menționează jurnaliștii români.

„Real a fost învins de cel mai sărac club din Liga Campionilor”, scrie РБК. Jurnaliștii ruși citează portalul Transfermarkt, potrivit căruia, Sheriff valorează cel mai puțin în cadrul Ligii Campionilor. „Toți jucătorii echipei sunt estimați la €12,38 mln, în timp ce jucătorii Realului valorează €793,5 mln”, au remarcat reporterii.

***

Amintim că Sheriff Tiraspol a învins marți seara pe Real Madrid pe Santiago Bernabeu, scor final 1-2. Sheriff ocupă locul 1 în grupa D, cu 6 puncte, urmată de Real Madrid, cu 3 puncte. Pe 3 și 4 sunt Inter Milano și Shakhtar Donetsk, cu câte un punct.

Vă bucurați că Sheriff a învins Realul?
76 votes

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: