„Este unul dintre cei mai corecți politicieni”. PSRM comentează decizia procurorilor de a-i atribui statut de învinuit Zinaidei Greceanii
Full Article 2 minutes read

„Este unul dintre cei mai corecți politicieni”. PSRM comentează decizia procurorilor de a-i atribui statut de învinuit Zinaidei Greceanii

„Zinaida Greceanii este unul dintre cei mai corecți politicieni și o persoană extrem de decentă care a lucrat mulți ani în beneficiul creării și dezvoltării Republicii Moldova”. Este reacția socialiștilor la anunțul procurorului Petru Iarmaliuc că Greceanîi, are statut de învinuit în dosarul privind finanțarea ilicită a PSRM.

„Astfel de acțiuni arată nivelul de degradare a regimului și a justiției sale „de buzunar”. Inspirându-se din cele mai odioase regimuri dictatoriale, „oamenii buni” duc la îndeplinire metodele „murdare” de represiune, punându-se deasupra legii, procedurilor democratice și bunului simț. Actualii conducători, care au preluat puterea absolută în țară, precum și procurorii lor de buzunar care deschid dosare vamale, vor trebui să răspundă în fața legii pentru ultrajele și arbitrariul lor”, se arată în comunicatul socialiștilor.

Potrivit sursei, atacurile împotriva reprezentanților PSRM sunt de natură politică.

„Scopul acestor persecuții politice este unul singur – intimidarea politicienilor din opoziție”, menționează socialiștii.

În acest context, ei au făcut un apel către structurile internaționale și misiunile diplomatice, să acorde „o atenție deosebită încălcării sistematice a drepturilor opoziției și folosirii justiției de către actualul regim în interese înguste de partid în lupta politică împotriva oponenților”.

Amintim că începând cu 18 octombrie, fostul președinte al Parlamentului și ex-lider al Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, are statut de învinuit în dosarul privind finanțarea ilicită a PSRM. Totuși, informația a fost confirmată pentru NM de către procurorul pe caz, Petru Iarmaliuc, pe 31 octombrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: