„Eu aici voi rezista”. Igor Dodon a transmis primul mesaj din izolator prin intermediul avocaților săi
Full Article 3 minutes read

„Eu aici voi rezista”. Igor Dodon a transmis primul mesaj din izolator prin intermediul avocaților săi

Fostul șef de stat, Igor Dodon, reținut pentru 72 de ore, a transmis în seara de 24 mai, primul mesaj, prin intermediul avocaților săi,  privind perchezițiile care au avut loc astăzi la domiciliul său. Dodon afirmă că „a fost o zi încordată pentru el și pentru familia mea”, menționând că nu e prima dată când a devenit ținta unei „justiții regizate și dirijate politic”. 

„Totuși, niciodată nu s-a procedat într-un mod atât de vădit denigrator ca azi, când anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau pur și simplu au manipulat abil cu diferite date, cu scopul de a crea anumite reacții negative la public. Îmi pare rău că s-a procedat în așa mod. Până și în politică trebuie să existe omenie și e grav dacă această omenie a fost sacrificată de dragul unor răfuieli personale cu un lider al opoziției”, se arată în mesajul lui Igor Dodon.

Cu toate acestea, fostul președinte susține că va coopera cu oamenii legii „pentru a înlătura orice suspiciune sau bănuială de corupție și ilegalitate”.

De asemenea, Dodon mai spune că aceste acțiuni au drept scop pentru a distrage atenția cetățenilor de la situația economică și socială din țară.

„Și ce dacă m-ați arestat azi? De mâine vor scădea prețurile, se vor mări pensiile și salariile și vor veni în sfârșit „vremurile bune” promise? Veți vedea că vor trece câteva zile sau câteva săptămâni și oamenii iarăși o să ceară de la voi o viață mai bună, nu promisiuni și cai galbeni pe pereți”, a mai transmis fostul șef de stat.

Igor Dodon a venit și cu un mesaj pentru colegii săi.

„Eu aici voi rezista. Voi, stimați colegi, rezistați acolo unde sunteți, la libertate, și demonstrați că sunteți cea mai importantă forță politică din interiorul țării. Demonstrați că sunteți forța care nu va ceda neutralitatea, suveranitatea țării nimănui și că sunteți atenți la vocea poporului”, a declarat Dodon.

În același timp el a comunicat că s-ar putea să fie lipsit de posibilitatea sau dreptul de a comunica o vreme, dar a dat asigurări că va fi cu gândul  „alături de toți cei dragi și de toți cetățenii Republicii Moldova, care așteaptă revenirea țării la normalitate”, a conchis Dodon.

Pe 24 mai, procurorii anticorupție, în comun și cu suportul ofițerilor CNA și SIS, au efectuat percheziții în 10 imobile și 3 automobile în cauza penală numită generic „Kuliok”. În rezultatul acestora au fost depistate mai multe bunuri de lux, mijloace bănești în valută națională și străină, contracte, chitanțe, documente, recipise. Acestea au fost ridicate și urmează a fi investigate, pentru a se stabili dacă au tangență cu îmbogățirea ilicită.

Dodon este cercetat pentru îmbogățire ilicită, corupere pasivă, finanțarea ilegală a partidului și trădarea de patrie, care au avut loc începând cu anul 2014 până în prezent.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: