„PDM a început să se desprindă de Plahotniuc și de modul greșit de a face politică”. Igor Dodon, despre Partidului Democrat și relațiile PSRM-PDM
Full Article 2 minutes read

„PDM a început să se desprindă de Plahotniuc și de modul greșit de a face politică”. Igor Dodon, despre Partidului Democrat și relațiile PSRM-PDM

Președintele țării, Igor Dodon, este de părere că Partidul Democrat din Moldova a început un proces intern de reformare. Mai mult, „cele două partide nu au o colaborare politică acum, dar lucrează pe o platformă socială amplă, creată în susținerea unui guvern care să muncească pentru oameni”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru portalul Tribuna, publicat astăzi, 9 ianuarie. 

„Eu cred că PDM a început un proces intern de reformare, a început să se desprindă de Plahotniuc și de modul greșit de a face politică, iar conducerea partidului are voința să facă schimbări, rămâne de văzut cât de profunde vor fi acestea”, a declarat Igor Dodon. Potrivit șefului statului, mai există câțiva deputați care în continuare ar mai comunica cu Vladimir Plahotniuc sau chiar cu Ilan Șor.

Dodon a spus că privește „această colaborare parlamentară dintre PSRM și PD strict prin prisma pragmatismului politic și a obiectivului pe care ambele partide îl au, de a susține un guvern care să facă lucruri bune pentru oameni, ceea ce ar aduce și succesul politic pentru ambele partide”.

Șeful statului a remarcat faptul că „cele două partide nu au o colaborare politică acum, dar lucrează pe o platformă socială amplă, creată în susținerea unui guvern care să muncească pentru oameni. Totodată, Dodon nu exclude că „dacă PDM va încheia cu bine procesul de reformare, lucrurile să evolueze și în zona politică prin asigurarea unei guvernări stabile până la alegerile parlamentare ordinare din 2023”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: