Eurodeputatul Mureșan observă „mici întârzieri” în reformarea justiției din Moldova: Calendarul a fost foarte ambițios
Full Article 2 minutes read

Eurodeputatul Mureșan observă „mici întârzieri” în reformarea justiției din Moldova: Calendarul a fost foarte ambițios

Justiția din Republica Moldova va fi pusă în următoarele luni pe baze complet noi și va fi condusă de instituții credibile. Declarația a fost făcută de eurodeputatul român Siegfried Mureșan pentru jurnaliștii moldoveni reuniți săptămâna trecută la Bruxelles, la expoziția „Drumul European al Republicii Moldova”. Eurodeputatul a lăudat reformele din sistemul justiției. Mureșan recunoaște, totuși, că există mici întârzieri de la calendarul ambițios al reformelor, relatează tv8.md.

„Reformele au început în sfârșit în Republica Moldova. Acest Guvern recuperează multe din întârzierile acumulate ani de zile de guvernele anterioare. Au reușit în câteva luni de zile să facă lucruri care au trenat ani de zile. S-a văzut la guvernele anterioare lipsă de voință, se vede acum voință”, a subliniat Mureșan.

Siegfried Mureșan mai constată că procesul de pre-vetting nu se va încheia până la sfârșitul acestui an, așa cum au spus anterior autoritățile, și vom avea o nouă componență a CSM abia prin februarie-martie.

„Da, există mici întârzieri față de calendarul ambițios. Unu la mână calendarul a fost foarte ambițios, doi la mână, el se implementează. Acestea sunt de fapt lucrurile importante, reforma să se facă bine, să se implementeze lucrurile așa cum a fost agreat. Calendarul pe timp a fost foarte ambițios, experții internaționali lucrează într-un ritm european. Știu că oamenii din R. Moldova așteaptă rezultate, pe bună dreptate, experții fac însă lucrurile bine pregătite, cumpătat, de aceea, aceste interviuri au durat mai mult”, a mai declarat eurodeputatul român.

Mureșan a mai menționat că „întârzierile sunt inerente și nesemnificative”.

„Vor fi depășite și după aceea, oamenii vor vedea un sistem judecătoresc nou și asta e cel mai important. Ce e important e ca procesul de reformă să înceapă să decurgă, toți judecătorii care exercită justiția din Republica Moldova să fie independenți, să își facă treaba în mod profesionist, cei cu probleme de integritate să nu mai constituie o problemă pentru sistemul judecătoresc”, a mai spus eurodeputatul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: