Eurostat: România, campioana UE la numărul de tineri care nu învață și nici nu lucrează
Full Article 50 second read

Eurostat: România, campioana UE la numărul de tineri care nu învață și nici nu lucrează

Mai mult de o zecime (11,7%) dintre tinerii (15-29 ani) din Uniunea Europeană nu erau ocupați – în educație sau formare, așa-numiții NEET – în anul 2022, potrivit datelor publicate vineri de Eurostat. România este campioana UE la acest capitol, urmată de Italia și Grecia, în vreme Olanda are cei mai puțini tineri fără ocupație, scrie Digi24.

Datele institutului european de statistică Eurostat arată că 19,8% dintre tinerii cu vârste între 15 și 29 ani din România nu erau ocupați anul trecut în educație sau formare. România este campioană la acest capitol în UE, proporția tinerilor fără ocupație din țara vecină fiind aproape dublă față de media europeană (11,7%).

Pe locul 2 în topul țărilor cu tineri fără ocupație se află Italia (19%), iar pe locul 3 – Grecia (15,4%).

La capătul celălalt al clasamentului se situează Olanda (4,2% NEET) și Suedia (5,7%).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: