„Evenimentul nu a fost despre bani, nici despre orgolii”. Castelul Mimi, arendat gratis pentru summitul din 1 iunie?
Full Article 3 minutes read

„Evenimentul nu a fost despre bani, nici despre orgolii”. Castelul Mimi, arendat gratis pentru summitul din 1 iunie?

Președintele Fundației „Costantin Mimi”, Cristina Frolov, a publicat un mesaj în care a povestit mai multe detalii despre Summit-ul Comunității Politice Europene, care s-a desfășurat la vinăria Castel Mimi de la Bulboaca, pe 1 iunie. Frolov a relatat că procesul de pregătire pentru eveniment a durat peste 6 luni. Potrivit acesteia, participanții au rămas încântați de vinurile și bucatele servite, dar și de organizarea evenimentului. Totodată, Cristina Frolov a menționat că evenimentul nu a fost despre bani și orgolii, ci o investiție în dezvoltarea regiunii și imaginea Moldovei. Contactată de NM, președintele Fundației „Constantin Mimi” a declarat că organizatorii evenimentului nu au plătit pentru arendarea Castelului Mimi.

Pe 2 iunie, Cristina Frolov a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care a relatat despre Summit-ul Comunității Politice Europene.

„200 de oameni din echipa Castel Mimi și Fundația Constantin Mimi au fost implicați doar ieri… Și defapt au fost mult mai mulți care de mai bine de 6 luni sunt parte a acestui proces. Recunoscatoare că am făcut parte dintr-o echipă atât de talentată și continui să am ocazii să îi adunăm pe toți cei care sunt de la început și pe cei noi, toți organizați pentru evenimente de așa anvergură Summitul EPC 2023 în Moldova. Acest summit nu avea nici o șansă să treacă rău anume datorită acestui spirit de echipă pe care îl cultivăm de atâția ani”, se arată în mesaj.

Administratoare Castelului Mimi a declarat că a auzit de la majoritatea liderilor europeni că le-au plăcut bucatele, vinurile, iar oragnizarea a fost minunată și locația – superbă.

„Familia noastră și întreaga echipă vă mulțumește pentru susținere. Acest eveniment a fost despre Moldova, și noi am vrut să demonstrăm că Moldova poate fi așa cum vrem noi să fie, mândră și europeană. Evenimentul dat nu a fost despre bani, nici despre orgolii, a fost o responsabilitate enormă, neremunerată, acceptată pentru că știam că beneficiile le vom culege în timp, pentru că știam că vom contribui la dezvoltarea regiunii și la crearea unei noi imagini pentru țara noastră”, a spus aceasta.

Contactată de NM, Cristina Frolov a declarat că organizatorii Summit-ului nu au plătit pentru arendarea Castelului Mimi. Totodată, aceasta nu a precizat dacă chelnerii și bucătarii au fost remunerați pentru munca depusă în ziua summitului.

De asemenea, în mesajul său, Cristina Frolov a mulțumit conducerii țării pentru oportunitatea de a găzdui Summit-ul CPE la Castel Mimi, dar și pentru implicare și cuvintele de încurajare.

„Oameni buni, totul este posibil, vorba domnului Prim Ministru Recean “am muncit așa de mult că a căzut norocul pe noi„”, a adăugat aceasta.

***

Precizăm că, pe 1 iunie 2023, în Republica Moldova s-a desfășurat un eveniment fără precedent în istoria țării. Circa 50 de președinți, prim-miniștri și oficiali europeni de rang înalt se află în țara noastră, pentru a pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Summitul Comunității Politice Europene a avut loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la circa 35 de kilometri de Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: