Evghenia Guțul, din nou, în Rusia. Va participa la parada militară de Ziua Victoriei, de la Moscova
Full Article 2 minutes read

Evghenia Guțul, din nou, în Rusia. Va participa la parada militară de Ziua Victoriei, de la Moscova

Bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul – afiliată oligarhului fugar Ilan Șor – se află la Moscova. De această, guvernatoarea a venit în Federația Rusă pentru a participa la parada militară dedicată Zilei Victoriei, din 9 mai, de la Moscova. Informațiile au fost confirmate de agenția de presă pro-Kremlin TASS, care face referire la serviciul de presă al Evgheniei Guțul. 

Parada militară dedicată Zilei Victoriei de la Moscova va avea loc în Piața Roșie. La eveniment vor participa președinții Belarusului, Kazahstanului, Kârgâzstanului, Tadjikistanului, Turkmenistanului și Uzbekistanului și alți oficiali. De asemenea, la paradă au fost invitați în mod special președinții Cubei, Laosului și Guineie-Bissau. Șefii misiunilor diplomatice și atașații militari ai „statelor prietene” au primit, de asemenea, invitații, scrie Vedomosti.

Amintim că, în pofida invaziei ruse asupra Ucrainei, în ultimele luni, bașcana Evghenia Guțul a efectuat mai multe vizite în Rusia. În luna martie, ea s-a întâlnit și cu Vladimir Putin și a publicat o fotografie cu acesta. Autoritățile de la Chișinău condamnă agresiunea militară rusă din Ucraina, iar ministrul de Externe Mihai Popșoi a declarat că relațiile diplomatice dintre Moldova și Rusia se află la „cel mai jos nivel”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: