Ex-directorul Agenției Relatii Funciare și Cadastru s-a pomenit cu procurorii anticorupție la ușă
Full Article 2 minutes read

Ex-directorul Agenției Relatii Funciare și Cadastru s-a pomenit cu procurorii anticorupție la ușă

Procuratura Anticorupție a inițiat pe 16 martie percheziții în care este vizat fostul director al Agenției Relații Funciare și Cadastru. Informația a fost confirmată pentru NM de către Mariana Cherpec, reprezentanta instituției.

Potrivit surselor NM, neconfirmate în mod oficial de Procuratură, este vorba despre Anatolie Ghilaș. Fostul demnitar este învinuit de îmbogățire ilicită.

Procurorii anticorupție efectuează la moment percheziții la ex-directorul Agenției Relații Funciare și Cadastru, învinuit în cadrul unei cauze penale de îmbogățire ilicită (art.330/2 alin.2 din Codul penal). Sunt supuse perchezițiilor 3 imobile și un automobil. După terminarea acțiunilor de urmarire penală planificate vom reveni cu detalii suplimentare pe caz”, a precizat Mariana Cherpec.

Știre în curs de actualizare

Amintim că pe 1 august 2019, guvernul condus de Maia Sandu l-a demis pe Anatolie Ghilaș din funcția de director al Agenției Relații Funciare și Cadastru. În iunie 2020, acesta a revenit la conducerea Agenției Relații Funciare și Cadastru (ARFC). În iulie 2021, el a demisionat din funcție.

Anatolie Ghilaş a fost deputat al Partidului Democrat din Moldova în 2009-2011. Potrivit portalului Ziarul de Gardă, acesta este şi naşul din prima căsătorie a fostului premier, Vladimir Filat, soţia sa, Galina, fiind sora Sandei Diviricean, fostă Filat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: