Ex-directorul general al APP, Vladimir Baldovici, pus sub învinuire pentru abuz de serviciu și fals în acte publice
Full Article 2 minutes read

Ex-directorul general al APP, Vladimir Baldovici, pus sub învinuire pentru abuz de serviciu și fals în acte publice

Fostul director general al Agenției Proprietății Publice (APP), Vladimir Baldovici, a fost pus sub învinuire. Acesta este vizat pe două capete de acuzare, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz de serviciu și fals în acte publice, anunță Procuratura Anticorupție pe 16 iunie.

Potrivit probelor administrate de către procurori, s-a constatat că, ex-directorul general al Agenției Proprietății Publice, în perioada octombrie 2018-ianuarie 2019 abuzând de atribuțiile funcționale, în comun cu un administrator interimar al unei firme agricole au inițiat procesul de casare a unor mijloace fixe ale întreprinderii vizate în investigație.

În acest scop, fostul director general a desemnat reprezentanți ai Agenției Proprietății Publice pentru crearea unei comisii care să evalueze bunurile la firma agricolă enunțată și să propună casarea mijloacelor fixe.

Ulterior, abuzând de situația de serviciu și atribuțiile care îi reveneau, acționând în interesul administratorului interimar al firmei agricole menționate supra, ex-director general al Agenției Proprietății Publice a semnat un act prin care se autorizează casarea a 65 mijloace fixe cu valoarea inițială de peste 32 milioane lei, cu toate că procesele verbale de casare întocmite de către firma vizată, datează cu o dată anterioară pretinsei autorizații emise.

Conform sursei citate, de fapt, s-a constatat că, astfel de acte nu au fost emise oficial de către Agenția Proprietății Publice, iar conținutul acestora a fost denaturat de către mai multe persoane, inclusiv cele investigate pe caz, care au acționat în coparticipare și coordonare de acțiuni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: