Ex-ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, reținut de oamenii legii. Precizările PCCOCS
Full Article 2 minutes read

Ex-ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, reținut de oamenii legii. Precizările PCCOCS

Fostul ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, a fost reținut de oamenii legii în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul IGP al MAI. Informația a fost confirmată pentru NM de reprezentanții Procuraturii Generale.

Într-un comunicat emis de PCCOCS se arată că, în dimineața zilei de 30 iulie, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În urma acestora au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri.

Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

Amintim că pe 5 iulie, PCCOCS de comun cu Serviciul de Informații și Securitate au efectuat percheziții la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele mai multor persoane.

Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală au fost reținute trei persoane: șeful Inspectoratului de Politie al mun. Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA.

Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: