Ex-ministrul Apărării Victor Gaiciuc s-a infectat cu COVID-19, deși era vaccinat
Full Article 2 minutes read

Ex-ministrul Apărării Victor Gaiciuc s-a infectat cu COVID-19, deși era vaccinat

Fostul ministru al Apărării, generalul de divizie Victor Gaiciuc, a fost testat pozitiv cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de către acesta pe 8 septembrie. Militarul, care a deținut în trecut mai multe funcții de ambasador, a precizat că era vaccinat și a îndemnat oamenii să dea dovadă de precauție.

Prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, ex-ministrul Apărării a precizat că a făcut testul pentru COVID-19 pe 7 septembrie.

„Se vede că virusul COVID nu alege, cu toate că am respectat măsurile de protecție obligatorii, am fost vaccinat și totuși…. Vă îndemn pe toți să fiți responsabili și prudenți. Nu ignorați recomandările medicilor. Sănătate tuturor. Totul va fi bine”, a scris Victor Gaiciuc.

De la inițierea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 (2 martie 2021) au fost administrate peste 1,3 mln doze de vaccin. Cu toate acestea, printre pacienții testați pozitiv cu coronavirus, zilnic, sunt și persoane vaccinate. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, persoanele vaccinate prezintă un risc mai mic de a contracta virusul, iar în cazul în care se infectează, riscul de a dezvolta forme grave și a ajuns la deces este semnificativ mai redus față de cazul persoanelor care nu au fost imunizate.

Pe 7 septembrie, 850 de moldoveni au fost testați pozitiv, iar 10 au decedat din cauza virusului. 693 dintre aceștia nu erau imunizați.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: