„Exemplul lui, învățătură pentru alții”. Reacția lui Igor Dodon la decizia SUA de a introduce sancțiuni împotriva lui Vladimir Plahotniuc
Full Article 2 minutes read

„Exemplul lui, învățătură pentru alții”. Reacția lui Igor Dodon la decizia SUA de a introduce sancțiuni împotriva lui Vladimir Plahotniuc

Șeful statului, Igor Dodon le-a mulțumit partenerilor occidentali pentru faptul că au aplicat sancțiuni împotriva fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc. Declarațiile au fost făcute pentru Agenția TASS, ieri, 13 ianuarie. Potrivit sursei citate, Dodon a menționat și contribuția Federației Ruse, țară în care Plahotniuc a fost condamnat și dat în urmărire internațională.

„Sancțiunile împotriva oligarhului fugar este un semnal bun, pe care l-am așteptat de la partenerii noștri occidentali și pentru care le suntem recunoscători”, a declarat Dodon. „Noi am apelat la ei în repetate rânduri, inclusiv am abordat SUA direct cu această solicitare. Însă pentru a obține un rezultat, a fost necesară o muncă minuțioasă, uneori greu de sesizat, a organelor de anchetă care au furnizat argumentele necesare”, a mai spus Dodon.

Potrivit sursei citate, șeful statului a remarcat și contribuția Federației Ruse, țară în care Plahotniuc a fost condamnat și dat în urmărire internațională.

„Plahotniuc nu este primul, care capturând un stat întreg, a întrecut limita jucându-se de-a geopolitica. Aceeași soartă au avut-o și alți politicieni, care au încercat să joace în interese proprii pe contradicțiile dintre cei mai puternici. Exemplul lui, învățătură pentru alții”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că ieri, 13 ianuarie, Departamentul de Stat al SUA a comunicat că Vladimir Plahotniuc, dar și familia acestuia nu sunt eligibili pentru a primi viză americană, întrucât „acțiunile corupte ale lui Vladimir Plahotniuc au subminat statul de drept și au compromis sever independența instituțiilor democratice din Moldova”.

De asemenea, pe 3 decembrie 2019, Vladimir Plahotniuc a primit interdicție de intrare pe teritoriul Elveției și a Liechtensteinului până pe 2 decembrie 2029.

Precizăm că Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova la scurt timp după trecerea în opoziție a Partidului Democrat, pe care îl conducea. Ulterior, Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat și a renunțat la șefia formațiunii politice.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: