„Există posibilitatea că a fost otrăvit”. Primele declarații ale oficialilor germani privind starea lui Navalnîi
Full Article 2 minutes read

„Există posibilitatea că a fost otrăvit”. Primele declarații ale oficialilor germani privind starea lui Navalnîi

Germania are nevoie de mai multe informații despre cazul politicianului rus Alexei Navalnîi, înainte de concluziona dacă acesta a fost sau nu otrăvit. Declarația a fost făcută de ministrul german al Afacerilor Externe,  Heiko Maas, în cadrul unei conferințe de presă din 24 august. În același timp, purtătorul de cuvânt al executivului german a declarat că această probabilitate nu este exclusă, scrie Reuters.

“Lipsesc multe date din dosarul lui Navalnîi: medicale și, de asemenea, de natură criminalistică. Trebuie să așteptăm aceste informații”, a declarat Mass în cadrul unei conferințe care a avut loc la Kiev, cu omologul său ucrainean.

În același timp, purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Seibert a declarat că paza lui Alexei Navalnîi este necesară pentru că este posibil că acesta a fost victima unei otrăviri.

„Deoarece există o anumită probabilitate a unui atac cu otravă, protecția este necesară”, a menționat Steffen Seibert.

Tot pe 24 august, medicul-șef al spitalului din Omsk a susținut o conferință de presă. Acesta a declarat că medicii ruși i-au salvat viața lui Alexei Navalnîi, însă a menționat că nu au fost depistate urme de otravă în organismul politicianului. Alexandr Muharovskii nu a precizat cum anume a fost salvată viața lui Nalavnîi. El a respins informațile că ar fi existat anumite presiuni din partea Kremlinului după internarea lui Navalnîi în spitalul din Omsk, notează Meduza.io.

Medicul a mai spus că, inițial, s-a refuzat transportarea lui Navalnîi în Germania, din cauza că acest lucru ar fi fost riscant pentru viața sa. Acesta susține că consiliul medical a permis transportarea la Berlin îndată ce starea lui Navalnîi a devenit stabilă.

Ieri, purtătoarea de cuvânt a lui Alexei Navalnîi a scris pe pagina sa de Twitter că singurele informații veridice privind starea de sănătate a politicianului vor fi anunțate de ea sau de medicii care îl tratează pe Navalnîi.

Amintim că, în prezent, Alexei Navalnîi este internat într-un spital din Berlin.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: