Există semnale că în curând Odesa va fi atacată? Răspunsul ambasadorului Ucrainei în Moldova 
Full Article 2 minutes read

Există semnale că în curând Odesa va fi atacată? Răspunsul ambasadorului Ucrainei în Moldova 

Ambasadorul Ucrainei în Moldova Marko Șevcenko, în cadrul unui interviu pentru NM, a spus dacă există semnale că în curând va fi deschis frontul la Odesa. Diplomatul a evidențiat că „despre aceasta chiar și reprezentanții ruși vorbesc”. Totodată, potrivit lui, planurile părții ruse se pot schimba, dat fiind faptul că „au fost deja revizuite de cel puțin două ori”. 

Întrebat dacă există semnale că în curând va fi deschis frontul la Odesa, Șevcenko a răspuns: „Despre aceasta chiar și reprezentanții ruși vorbesc. De mai multe ori, la începutul războiului ei au spus că „Odesa este un oraș rusesc”. Toate aceste istorii despre crearea Novorosiei, republicilor populare, care se răspândeau acum opt ani, nu au dispărut nicăieri. În opinia lor, toată partea de sud a Ucrainei este teritoriul Rusiei istorice, și nu numai până la Nistru. Nistrul nu este granița Rusiei istorice”, a spus ambasadorul.

La fel, el a precizat că dacă să ne amintim de declarațiile conducerii ruse de vârf înainte de începerea războiului „atunci nimeni nu ar trebui să aibă îndoieli cu privire la rolul atribuit sudului Ucrainei de la Nipru până la Dunăre”.

Mai devreme s-a spus că înainte ca Nikolaev să nu fie luat, ei nu vor merge spre Odesa – i-a replicat redactorul șef al NM Galina Vasilieva ambasadorului.

„Există o astfel de versiune. Și în timp, vedem că se confirmă. Dar acesta este război, iar planurile părții opuse au fost deja revizuite de cel puțin două ori. Inițial, s-a presupus că Transnistria va începe să joace un anumit rol în momentul în care trupele ruse se vor apropia de Odesa. Aceasta potrivit informațiilor ucrainene. Îmi este greu să spun ce rol va avea Transnistria în condițiile schimbate”, a conchis Marko Șevcenko.

Interviu integral cu ambasadorul Ucrainei în Moldova Marko Șevcenko oferit redactorului șef al NM Galina Vasilieva poate fi accesat aici.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: