Explozie la o mină din Rusia: Au murit peste 50 de persoane, inclusiv salvatori
Full Article 2 minutes read

Explozie la o mină din Rusia: Au murit peste 50 de persoane, inclusiv salvatori

În urma exploziei de la mina din Listvyazhnaya, regiunea Kemerovo (Rusia), au murit 52 de persoane, dintre care 46 de mineri și șase salvatori. Conducerea minei a fost reținută. În regiune au fost declarate trei zile de doliu, informează BBC pe 26 noiembrie.

Accidentul de la mina de cărbune din Listvyazhnaya a avut loc la 25 noiembrie. Oficial s-a declarat că motivul intoxicației cu fum a fost o explozie a metanului. Concluziile finale vor fi făcute de o comisie specială. Autoritățile, preliminar, au anunțat că în urma accidentului au decedat 52 de persoane – 46 de mineri și 6 salvatori. Printre cei decedați sunt 35 de mineri, care nu au ieșit la suprafață după explozie. În total, în momentul accidentului, în interior se aflau 285 de mineri.

În dimineața zilei de 16 noiembrie, șeful Ministerului rus pentru Situații de Urgență, Alexandr Chupriyan, a anunțat că în mină a fost depistată o persoană în viață. Aceasta era conștientă și a fost deplasată la spital. Supraviețuitorul s-a dovedit a fi salvatorul Alexandr Zakovryashin, care dispăruse în timpul căutărilor minerilor.

Se mai menționează că în urma accidentului, au avut de suferit 63 de persoane. Potrivit guvernatorului regiunii Kemerovo, Sergei Tsivilev, în spital până la acest moment se află 38 mineri și 11 salvatori (unul dintre salvatori are o rană la cap, iar 10 s-au intoxicat). Majoritatea minerilor internați sunt într-o stare de gravitate ușoară până la moderată.

Comitetul de anchetă al Rusiei a deschis un dosar penal pentru încălcarea cerințelor de siguranță industrială pentru instalațiile de producție periculoase. În cadrul cauzei, a fost reținut directorul minei, adjunctul acestuia și șeful tronsonului.

Potrivit anchetei, din cauza încălcărilor comise, s-a produs un fum, din cauza căruia muncitorii care se aflau în mină s-au sufocat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: