Explozii în mai multe regiuni din Ucraina, inclusiv Odesa
Full Article 2 minutes read

Explozii în mai multe regiuni din Ucraina, inclusiv Odesa

În multe zone ale Ucraine se aud explozii după ce a fost declanșată alerta aeriană. Este vorba despre despre regiunile Rivne, Kiev, Odesa, Cernihiv, Kirovohrad, Volyn, Hmelnițki, transmite Ukrainskaia Pravda.

Autoritățile locale le-au cerut cetățenilor să rămână în adăposturi, întrucât funcționează apărarea antiaeriană.

Totodată, există probleme cu alimentarea cu energie electrică și apă.

Au fost confirmate și explozii în regiunea Hmelnițki. Orașul a rămas fără curent electric, a informat Consiliul Local. Oamenii au fost îndemnați să se aprovizioneze cu apă, pentru că într-o oră va dispărea.

O serie de explozii au răsunat în regiunea Rivne. Lumina s-a stins în unele părți din Rivne. Autoritățile nu au comentat încă acest lucru.

S-au auzit explozii și în regiunea Volyn. Primarul orașului Luțk a spus că proiectilul a lovit instalația energetică. Unda de șoc a avariat o casă privată, o persoană s-a ales cu arsuri. S-a întrerupt curentul în unele zone din Luțk. Locuitorii sunt rugați să se aprovizioneze cu apă.

Biroul Președintelui Ucrainei a confirmat bombardarea masivă a infrastructurii civile. El a dat vina pe Rusia pentru atacuri.

„Visul rușilor despre problemele din spate și oprirea eliberării teritoriilor Ucrainei este infantil. Doar ne enervăm mai mult, în fiecare zi. Și asta înseamnă că vom da un răspuns și mai puternic”, a scris Eermak pe Telegram.

Federația Rusă nu a comentat încă despre bombardarea Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: