Facebook și Instagram nu vor mai șterge mesajele care cer moartea lui Putin și Lukașenko. Însă doar în unele țări
Full Article 2 minutes read

Facebook și Instagram nu vor mai șterge mesajele care cer moartea lui Putin și Lukașenko. Însă doar în unele țări

Facebook și Instagram au permis temporar utilizatorilor platformelor de socializare din unele țări să publice îndemnuri la moartea lui Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko. Informația a fost confirmată de agenția Reuters.

Astfel, postările dușmănoase în adresa soldaților ruși și îndemnurile la moartea președintelui Rusiei Vladimir Putin și a omologului său belarus Alexandr Lukașenko nu vor mai fi blocate, dacă vor fi scrise în contextul războiului din Ucraina.

O altă condiție impusă de compania Meta, cea care deține Facebook și Instagram, este ca postările respective să nu conțină descrieri ale „locului aflării și metodei”.

Ca urmare a invaziei ruse a Ucrainei, am permis temporar forme de exprimare politică care ar încălca în mod normal regulile noastre, cum ar fi discursul violent precum „moarte invadatorilor ruși”. Cu toate acestea nu vom permite în continuare apelurile credibile la violență împotriva civililor ruși”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta într-un comunicat.

Modificările temporare ale politicii privind apelurile la violență împotriva soldaților ruși se aplică în Armenia, Azerbaidjan, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ucraina, potrivit unui e-mail citat de Reuters.

Amintim că una dintre politicile companiei este de șterge orice conținut care include limbaj care incită la ură.

***

Pe 11 martie s-au împlinit 16  zile de la invazia Rusiei în Ucraina. Moscova refuză să recunoască că este un „război” și insistă că a lansat o „operațiune specială militară, pentru demilitarizarea și „denazificarea” Ucrainei”. Potrivit ONU, de la începutul războiului, în Ucraina au fost uciși cel puțin 549 de civili, iar 957 au fost răniți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: