„Facem apel la un dialog pașnic”. Autoritățile Republicii Moldova în contextul situației din Ucraina
Full Article 2 minutes read

„Facem apel la un dialog pașnic”. Autoritățile Republicii Moldova în contextul situației din Ucraina

Vicepremierul moldovean, ministrul afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu, în contextul situației din Ucraina, face un apel liderilor internaționali pentru a avea un dialog pașnic. Totodată, oficialul moldovean a reiterat „sprijinul țării noastre pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”. 

„Reiterăm sprijinul nostru ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Amenințările și utilizarea unilaterală a forței militare sunt ilegale conform dreptului internațional. Facem apel la un dialog pașnic”, scrie Popescu, pe Twitter.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, cu referire la situația de securitate din regiune, a declarat că se află în contact permanent la acest subiect cu partenerii țării noastre. „În cazul evoluțiilor îngrijorătoare, misiunea noastră diplomatică dispune de planuri necesare de acțiuni”, preciza Ministerul într-un comunicat.

La rândul ei, președinta țării Maia Sandu a menționat că autoritățile sunt „profund îngrijorate” și iau în considerare toate scenariile posibile, inclusiv cel al unor posibile operațiuni militare în țara vecină. Totodată, Sandu a spus că, în asemenea momente, trebuie să rămânem solidari și uniți. Ea a îndemnat cetățenii să nu se lase manipulați de propaganda care cultivă dezbinarea, să permită urii să prindă rădăcini în societatea noastră.

Totodată, președintele Parlamentului Igor Grosu a spus că autoritățile Republicii Moldova „monitorizează atent” situația din regiune și deocamdată nu văd pericolul unei adevărate „invazii militare” în țara noastră. Cu toate acestea, deputatul a spus că „nu trebuie să ne relaxăm”.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: