VIDEO Propaganda Kremlinului: Părinți care și-au pierdut fiul la război, puși să povestească cum și-au cumpărat mașină nouă din compensație
Full Article 2 minutes read

VIDEO Propaganda Kremlinului: Părinți care și-au pierdut fiul la război, puși să povestească cum și-au cumpărat mașină nouă din compensație

Postul de televiziune rusesc Rossia 1 a difuzat un reportaj despre părinții unui soldat rus ucis în războiul din Ucraina. Din compensația oferită de stat, aceștia și-au cumpărat mașină nouă. Întrucât pe front a rămas fratele celui decedat, autoritățile au decis că acesta poate să revină în țară. „Mulțumim mult pentru cum au procedat cu familia noastră, mulțumim mult!”, spune la un moment dat mama celor doi soldați.

Alexei Malov a fost recrutat de armata rusească să lupte împotriva Ucrainei încă de la începutul războiului. Căzut pe câmpul de luptă, încă la începutul invaziei Federației Ruse în Ucraina, autoritățile l-au decorat post-mortem. Familia defunctului a primit o alocație unică din partea statului rus, bani din care și-au procurat o „Lada” nouă.

„Am cumpărat o mașină mică. Albă, anume așa cum voia Alexei”, spune tatăl soldatului decedat, în timp ce se îndreaptă la cimitir cu mașina.

Pe front a plecat și fratele defunctului. La scurt timp după înmormântare, familia spune că a fost telefonată de președintele rus Vladimir Putin, care i-a anunțat că, așa cum unul dintre băieți a decedat, fiul rămas pe front se poate întoarce în Rusia și înrola într-o unitate militară situată mai aproape de casa părintească.

A fost un telefon important. Mulțumim, desigur, că au procedat așa cu familia noastră”, spune femeia.

Pe 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina. Kievul acuză Federația Rusă de genocid de război, în timp ce Rusia declară că desfășoară o „operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare”. În timp ce cele două state anunță că au ucis mii de soldați din ambele tabere, nici Ucraina, nici Rusia, nu anunță date despre soldații pe care i-au pierdut pe câmpul de luptă.

Vladimir Putin a anunţat compensaţii financiare atât pentru familiile militarilor ruşi ucişi sau răniţi în războiul din Ucraina, cât şi bonusuri financiare pentru soldații desfăşuraţi în continuare. Aceștia vor primi 5 milioane de ruble.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: