Familiile care găzduiesc refugiați pot cere 3500 de lei până pe 7 mai, data limită
Full Article 2 minutes read

Familiile care găzduiesc refugiați pot cere 3500 de lei până pe 7 mai, data limită

7 mai este data limită până la care familiile din Moldova care găzduiesc refugiați se pot înregistra pentru a primi ajutorul financiar de 3500 lei. Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, după această dată, va fi încheiată procedura de înregistrare.

Ajutorul financiar este acordat din sursele financiare ale Programului Alimentar Mondial (PAM) al ONU, iar scopul este de a susține gospodăriile care găzduiesc cel puțin doi sau mai mulți refugiați timp de mai mult de o săptămână să-și acopere cheltuielile adiționale pentru alimente și alte nevoi esențiale.

Pentru a primi ajutorul, familiile din Chișinău pot folosi portalul de înregistrare online uahelp.md unde trebuie să se înregistreze atât capul familiei gazdă, cât și refugiatul (refugiații), folosind același cod primit la înregistrarea online.

În alte raioane ale Republicii Moldova, familiile pot continua înregistrarea în persoană la consiliile locale (primării) până la data limită – 07 mai.

Până în prezent, au solicitat înregistrarea peste 8 200 de persoane, dintre care 6 700 au fost confirmate. Peste 6 200 de gospodării au primit deja transferurile bănești și restul sunt procesate și vor fi finalizate în următoarele câteva zile.

Programul de ajutor financiar, parte a răspunsului umanitar în Moldova, a fost lansat la 25 martie 2022, cu suportul Programului Alimentar Mondial, în colaborare cu Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR).

Moldova găzduiește peste 90 000 de refugiați din Ucraina, majoritatea fiind găzduiți de moldoveni, alții închiriind apartamente libere și camere de hotel, ceilalți fiind plasați în Centrele de Plasament Temporar pentru Refugiați din toată țara. Plus la ajutorul financiar, în cadrul răspunsului umanitar în Moldova, PAM oferă mese calde pentru refugiații din Moldova.

Pentru mai multă informație sau ajutor la înregistrare, apelați la Linia fierbinte: +373 60865841.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: