Fără cadouri de 8 martie în școli și grădinițe. Autoritățile municipale vor intensifica controalele
Full Article 2 minutes read

Fără cadouri de 8 martie în școli și grădinițe. Autoritățile municipale vor intensifica controalele

Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău va intensifica controlul în instituțiile de învățământ, pentru a se asigura că nu sunt colectate plăți de la familiile minorilor. 

În contextul sărbătorilor de primăvară, Direcția generală educație tineret și sport a amintit, atât cadrelor didactice cât și părinților, despre existența Ordinului „Cu referire la interzicerea plăților formale și informale de la elevi, familiile acestora și de la asociațiile obștești pentru personalul didactic și de conducere”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit ordinului instituției municipale, se interzic categoric plăți sub orice pretext, acceptarea unor beneficii materiale din partea elevilor și familiilor acestora.

Reprezentanții Primăriei au precizat că vor intensifica controlul în instituțiile municipale de învățământ și au îndemnat elevii să felicite în alt mod cadrele didactice. “În contextul sărbătorilor, îndemânăm părinții să nu colecteze bani, iar elevii să-și felicite dascălii cu lucrări confecționate de ei. Totodată, considerăm că prin acest obicei părinții, mai degrabă, le fac un deserviciu profesorilor, pătându-le reputația”, se arată în anunț.

Amintim că Guvernul a pregătit un proiect de lege, care prevede amenzi de la 2 500 la 5 000 de lei sau până la 40 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității pentru persoanele care colectează taxe informale în școli și grădinițe.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: