Fără reșouri, plită cu inducție și cuptoare electrice. Moldelectrica face îndemn la economie, pentru reconectarea consumatorilor
Full Article 2 minutes read

Fără reșouri, plită cu inducție și cuptoare electrice. Moldelectrica face îndemn la economie, pentru reconectarea consumatorilor

Moldelectrica informează că la moment este tensiune pe rețelele de transport de înaltă tensiune și a început reconectarea consumatorilor. Totodată, întreprinderea face îndemn la economie, pentru reconectarea tuturor consumatorilor.

„Se lucrează la sincronizarea CET-urilor din Chișinău, pentru ca apoi să conectăm porționat consumatorii locali. Am sincronizat CET-2. Purcedem la reconectarea consumatorilor”, informează Moldelectrica.

Totodată, întreprinderea îi îndeamnă pe cetățeni să utilizeze rațional energia electrică pentru reconectarea tuturor consumatorilor.

„Nu vă grăbiți să conectați consumatori puternici de energie. Astfel, nu utilizați reșouri electrice, plite electrice cu inducție, mașini de spălat, cuptoare electrice, etc. Acest lucru ne va permite reconectarea unui număr mai mare de consumatori”, a adăugat Moldelectrica.

***

Amintim că Republica Moldova se confruntă cu noi întreruperi masive de energie electrică, ca urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean.

Serviciile operatorilor de telefonie Moldcell, Orange și Moldtelecom sunt parțial sau total indisponibile.

Șefa statului Maia Sandu a venit cu un mesaj după ce infrastructura civilă și energetică a Ucrainei a fost supusă unui nou bombardament. Președinta susține că oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă.

Președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat că războiul Federației Ruse în Ucraina afectează direct țara noastră.

Totodată, temporar este deconectat sistemul de semaforizare a arterelor de circulație, iar troleibuzele staționează.

Natalia Gavrilița asigură că într-o oră cetățenii Republicii Moldova vor fi reconectați la energie electrică.

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, va fi convocat la Ministerul Afacerilor Externe pentru a i se cere explicații cu privire la atacurile Rusiei asupra infrastructurii energetice din Ucraina, care au lăsat Republica Moldova fără curent electric.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: