Federația Moldovenească de Fotbal s-a ales cu un premiu special de la UEFA pentru susținerea Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Federația Moldovenească de Fotbal s-a ales cu un premiu special de la UEFA pentru susținerea Ucrainei

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a anunțat că a primit premiul special UEFA Grassroots, după ce a ajutat peste 10 000 de copii refugiați. 

După invazia rusă în Ucraina de anul trecut, Republica Moldova a primit sute de mii de refugiați.

„Mulți dintre ei au trecut granița, lăsând în urmă toate bunurile lor. În colaborare cu UEFA, Fundația UEFA și UNICEF, comunitatea fotbalistică din Moldova s-a unit pentru a oferi ajutor, sprijin și oportunități”, a declarat Federația.

FMF a mai spus că și-a oferit centrul de pregătire a echipelor naționale din Vadul lui Vodă și arena de futsal din Ciorescu drept cazare pentru familii, oferind echipamente și rechizite, precum și organizând o varietate de activități de fotbal pentru copii.

În total, se estimează că FMF a ajutat direct peste 10 000 de copii refugiați în ultimul an.

„Mulți copii sunt acum integrați în școlile și cluburile sportive din Republica Moldova, în timp ce caută un viitor mai luminos”, au declarat reprezentanții Federației.

Pe lângă sprijinul acordat în Moldova, FMF a menționat că a trimis și provizii în Ucraina pentru persoanele care au rămas în țară, inclusiv trei camioane, două pline cu medicamente și alimente și altul cu echipament și truse sportive, care au permis organizarea unor evenimente sportive speciale pentru 3.000 de copii.

Cu referire la premiile UEFA Grassroots, FMF a declarat că acestea se axează pe fotbal în afara jocului de elită, premiile aduc reflectoarele asupra unora dintre eroii necunoscuți și inițiativele inspiratoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: