Federația Rusă ar sta în spatele unei campanii de dezinformare cu privire la noul tip de coronavirus
Full Article 3 minutes read

Federația Rusă ar sta în spatele unei campanii de dezinformare cu privire la noul tip de coronavirus

Federația Rusă ar sta în spatele unei campanii de dezinformare cu privire la noul tip de coronavirus, transmite portalul The Bell cu referire la Financial Times. Sursa citată menționează că autorii unui raport al Uniunii Europene acuză Rusia de răspândirea unor informații false despre COVID-19, care are avea scopul de a submina încrederea în medici și lupta împotriva infecției. 

În raport se menționează că începând cu 22 ianuarie au fost depistate 80 de cazuri de dezinformare provenite din Rusia. Mai mult, datele era distribuite de pe conturile „conectate la trolii ruși” care anterior au publicat postări despre proteste din Siria și Franța. Sursa citată menționează că acum au trecut la „răspândirea informațiilor false despre coronavirus în engleză, spaniolă, italiană, germană și franceză”.

De asemenea, aceeași sursă precizează că se lansează ideea că coronavirusul este „o creație umană, făcută de Occident”. O altă tendință caracteristică este cenzurarea eforturilor autorităților naționale și internaționale de combatere a virusului „în timp ce iese în evidență succesele lui Putin și ale Kremlinului”.

Pe de altă parte, Rusia neagă orice acuzație. Mai mult, autoritățile ruse au acuzat deja Occidentul de amestecul în afacerile interne ale Rusiei prin răspândirea pe rețelele de socializare a informațiilor false cu privire la coronavirus. Vladimir Putin a spus că informațiile despre coronavirus din Rusia provin din străinătate și au ca scopul de a semăna panică în rândul populației.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:

1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: