Felicitări și mesaje de susținere din SUA și Europa. Maia Sandu continuă să primească apeluri de la oficiali
Full Article 2 minutes read

Felicitări și mesaje de susținere din SUA și Europa. Maia Sandu continuă să primească apeluri de la oficiali

Directorul principal pentru Europa și Rusia din cadrul Consiliului de Securitate Națională al SUA a felicitat-o pe președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu cu prilejul victoriei. Aceștia au avut o convorbire telefonică.

În cadrul convorbirii, oficialul a reafirmat prietenia și parteneriatul strâns dintre Statele Unite și Republica Moldova.

Despre aceasta a anunțat Ambasada SUA în Moldova, într-un comunicat de presă expediat pe 23 noiembrie redacției NM.

Cei doi au discutat despre impactul COVID-19, progresele înregistrate în ce privește vaccinurile, și recuperarea economică. De asemenea, au discutat despre importanța combaterii corupției și influenței străine maligne. Au convenit să continue cooperarea strânsă privind aceste și alte aspecte importante ale securității naționale.

La fel, Maia Sandu a avut o convorbire telefonică și cu Donald Tusk, Președintele Consiliului European. Potrivit Maiei Sandu, Tusk a felicitat-o pentru victorie și a asigurat-o de sprijinul Partidului Popular European și în continuare.

„Am convenit că vom elabora o listă de necesități concrete și urgente pentru țara noastră, așa încât să putem obține ajutor cât mai rapid. I-am mulțumit domnului Tusk în numele meu și în numele cetățenilor moldoveni pentru sprijinul ferm de-a lungul timpului, pentru solidaritatea și prietenia PPE și a partenerilor europeni”, a scrie Maia Sandu într-o postare pe pagina sa de facebook.

Menționăm că pe 20 noiembrie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a validat rezultatele turului doi de alegeri prezidențiale, prin care candidata Maia Sandu a fost aleasă șef al statului. Decizia va fi transmisă Curții Constituționale pentru validarea alegerilor și validarea mandatului de președinte al Republicii Moldova pentru Maia Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: