Femeia acuzată de omorul fetiței de doi ani de la Ciocana, condamnată la 12 ani de închisoare
Full Article 2 minutes read

Femeia acuzată de omorul fetiței de doi ani de la Ciocana, condamnată la 12 ani de închisoare

Femeia acuzată de săvârșirea infracțiunii de omor intenționat, comis cu o deosebită cruzime, asupra unei fetițe în vârstă de 2 ani a fost condamnată la 12 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis pentru femei. O decizie în acest sens a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, pe 7 aprilie.

Amintim că, femeia este acuzată împreună cu un bărbat că, în octombrie 2021, aflându-se într-un apartament din sectorul Ciocana al capitalei, în care se afla și fetița în vârstă de 2 ani, lăsată în custodia lor de mama acesteia, cu deosebită cruzime, i-au aplicat victimei minore multiple lovituri cu pixul și furculița în partea posterioară a gâtului și pe spate, cauzându-i dureri și suferințe fizice.

De asemenea, copilei, i-au fost aplicate mai multe lovituri cu mâinile și picioarele, cu un obiect contondent dur, pe toată suprafața corpului ce au determinat decesul minorei, amintește Procuratura.

Ulterior, în scopul ascunderii urmelor infracțiunii, au dus corpul neînsuflețit al copilului, în fâșia forestieră adiacentă străzii Uzinelor din mun.Chişinău.

Menționăm că, judecata în privința femeii, s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, ținând cont de faptul că inculpata și-a recunoscut vinovăția.

Pe tot parcursul efectuării urmăririi penale pe caz, cât și judecării cauzei penale, inculpata s-a aflat în stare de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată, până când sentința va deveni definitivă.

În partea ce ține de bărbatul acuzat de complicitate la omorul fetiței de 2 ani, Procuratura comunică că, acesta pledează nevinovat. Respectiv, cauza penală în privința sa, a fost disjunsă într-un dosar separat și se va examina în procedură generală.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: