Femeia care și-ar fi abandonat copilul, surprinsă de o cameră de supraveghere? Care este starea micuțului
Full Article 2 minutes read

Femeia care și-ar fi abandonat copilul, surprinsă de o cameră de supraveghere? Care este starea micuțului

Oamenii legii au ridicat imaginile camerei de supraveghere din preajma blocului unde, săptămâna trecută, a fost abandonat un copil de numai o lună. Declarația a fost făcută de către șeful adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Alexei Grosu, în cadrul ședinței primăriei. Acesta a precizat că detalii despre identitatea femeii care și-a abandonat copilul vor fi prezentate la finalizarea procedurii de identificare.

La rândul său, șefa interimară a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, Lucia Caciuc, a menționat că micuțul, care are aproximativ o lună, se află sub supravegherea medicilor. Conform prevederilor legale, odată ce va fi identificată mama, autoritățile vor încerca să reintegreze copilul în familia biologică sau extinsă. Dacă nu se va reuși, va fi inițiată procedura de adopție.

„În prezent copilul este bine. În momentul în care medicii vor permite, îl vom transfera într-un centru de plasament din subordinea Direcției”, a notat funcționara.

Amintim că bebelușul a fost găsit, joi seara, într-un cărucior abandonat în scara unui bloc din sectorul Buiucani. În cărucior era și un bilețel cu data de naștere a copilului.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauza penală pentru „lăsarea în primejdie”. Aceasta se pedepsește cu amendă în mărime de până la 27500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la doi ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: