Fermierii anunță proteste în PMAN. Vor ieși la manifestație cu tehnica agricolă 
Full Article 2 minutes read

Fermierii anunță proteste în PMAN. Vor ieși la manifestație cu tehnica agricolă 

Asociația Forța Fermierilor a depus o declarație pentru a rezerva Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) în luna noiembrie curent pentru acțiuni de protest cu tehnica agricolă. Se menționează că la manifestație vor participa circa o mie de persoane. 

Asociația atrage atenția autorităților asupra faptului că „la distanță de câteva zile, după protestul de avertizare al agricultorilor, instituțiile abilitate așa și nu au stabilit organizarea unui dialog între doamna prim-ministru și reprezentanții agricultorilor”.

Forța Fermierilor spune că doleanțele producătorilor agricoli poartă un caracter exclusiv economic, iar „manifestările exclud orice acțiuni cu tentă politică”.

Totodată, organizația se declară în continuare deschisă în vederea unui dialog cu Guvernul și „exprimă speranța că, în următoarele săptămâni cruciale pentru agricultori, autoritățile, totuși, își vor schimba atitudinea față de ramura strategică a economiei naționale”.

De menționat că fermierii cer Comisiei Situații Excepționale să amâne plățile scadente față de creditori fără calcularea penalităților pentru agricultorii afectați. De asemenea, solicită utilizarea unor instrumente fiscale în vederea sprijinirii producătorilor agricoli afectați și adresarea către partenerii externi pentru identificarea resurselor financiare în scopul achitării compensațiilor fermierilor afectați.

Pe 13 septembrie curent, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea a menționat că echipa ministerială este conștientă de situația creată în agricultură, de aceea este preocupată de găsirea soluțiilor pentru reducerea impactului, a consecințelor crizelor existente asupra producătorilor agricoli.

Precizăm că pe 20 septembrie curent, Asociația Forța Fermierilor a organizat un protest economic de avertizare în teritoriu, la care au participat agricultorii cu tehnica și utilaj agricole.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: