Fermierii din 14 raioane vor ieși la un nou protest. Ce solicită aceștia
Full Article 2 minutes read

Fermierii din 14 raioane vor ieși la un nou protest. Ce solicită aceștia

Fermieri din 14 raioane vor ieși la un protest, mâine, 11 august, informează portalul Agrobiznes. Sursa citată notează că agricultorii nu dețin resurse financiare pentru a achita impozitele, a plăti salariile și a procura piese și motorină.

În acest context, fermierii au înaintat mai multe revindecări guvernului și Ministerului Agriculturii.

Este vorba despre instituirea stării de urgență pentru sectorul agrar în zonele de centru și sud ale republicii, cu eliberarea necondiționată a certificatelor de stare de forță majoră; implementarea unui regulament nou cu posibilitatea de utilizare sau cesionarea TVA-ului adunat de ani de zile în cont, în achitarea datoriilor furnizorilor din domeniu; scutirea de la plata impozitelor salariale și funciar a agricultorilor afectați de aceste calamități pentru anul 2020 și vacanță fiscală pentru primele 6 luni ale anului 2021.

De asemenea, aceștia solicită ca alocarea resurselor financiare pentru acoperirea pierderilor suportate să fie de cel puțin 3000 de lei per hectar.

Protestul va începe la ora 10, iar dacă nu vor fi întreprinse măsuri, fermierii anunță că vor bloca traseele începând cu ora 12. Aceștia susțin că nu vor pleca din stradă până când nu vor fi prezentate soluții.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: