Fermierii nu se dau bătuți. Vor protesta în PMAN și în timpul ceremoniei de învestire a noului președinte
Full Article 2 minutes read

Fermierii nu se dau bătuți. Vor protesta în PMAN și în timpul ceremoniei de învestire a noului președinte

Agricultorii vor protesta și pe 24 decembrie în capitală. Informația a fost confirmată pentru NM de către Vasile Mîrzenco, director executiv al Federatia Fermierilor FNFM.

Contactat de NM, Vasile Mîrzenco a precizat că manifestația se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale, cu începere de la ora 11:00.

Pe 22 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale, s-a desfășurat cea mai recentă acțiune de protest organizată de agricultori. Acestora li s-au alăturat transportatorii auto și reprezentanții HoReCa. Manifestația a durat circa 2 ore, iar la final, fermierii au blocat pentru câteva minute circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Un agricultor s-a făcut remarcat după ce a tras o brazdă pe gazonul din scuarul Catedralei Mitropolitane.

De asemenea, circa 30 de tractoare au staționat în apropierea vamei Leușeni și au anunțat că vor bloca ieșirea camioanelor din țară.

***

Pe 23 decembrie, Inspectoratul General al Poliției a anunțat că, din cauza ceremoniei de învestire în funcție a noii președinte a țării, mai multe străzi din centrul Chișinăului vor fi închise timp de trei ore – de la 10:00 la 13:00.

În context, reprezentanții Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) au anunțat că nu vor participa la protestul planificat în centrul capitalei pentru 24 decembrie.

Ulterior, secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Andrei Spînu a scris pe pagina sa de Facebook că centrul Chișinăului va rămâne „zonă liberă” pe 24 decembrie. Informația a fost confirmată și de către Serviciul Protecție și Pază de Stat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: