„Fie că îi spunem moldovenească, fie că îi spunem română – e aceeași limbă”. Mesajul lui Dodon cu ocazia Zilei Limbii Române
Full Article 2 minutes read

„Fie că îi spunem moldovenească, fie că îi spunem română – e aceeași limbă”. Mesajul lui Dodon cu ocazia Zilei Limbii Române

Conducerea de vârf a țării a adresat un mesaj de felicitare cetățenilor Republicii Moldova cu ocazia Zilei Limbii Române. 

„Fie ca limba mamei, limba natală, limba poporului nostru să fie cultivată, prețuită și studiată cu dragoste și pietate. Și să o cunoască bine fiecare locuitor al țării”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

„Fie că îi spunem moldovenească (așa cum preferă majoritatea moldovenilor), fie că îi spunem română (așa cum preferă mulți alți concetățeni) – e aceeași limbă și e a noastră. Nu trebuie să ne dezbine limba care, de fapt, ne unește”, a mai spus Dodon.

Stimați concetățeni, vă felicit cu prilejul frumoasei sărbători naționale – Limba Noastră!Fie ca limba mamei, limba…

Posted by Dodon Igor on Monday, 31 August 2020

Cu un mesaj de felicitare a venit și președinta parlamentului, Zinaida Grecianîi.

„Vă felicit cu ocazia Sărbătorii Naționale „Limba Noastră”. Este o sărbătoare care oferă fiecărui cetățean prilejul de a cinsti, în mod solemn, limba maternă ca parte importantă a identității și culturii sale”, a declarat Grecianîi.

„Diversitatea culturală și lingvistică este cartea de vizită a Republicii Moldova. De aceea „Limba Noastră” este și sărbătoarea păcii, solidarității și demnității tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, a mai spus președinta legislativului.

Dragi concetățeni, În numele Parlamentului Republicii Moldova și al meu personal, Vă felicit cu ocazia Sărbătorii…

Posted by Zinaida Greceanîi on Sunday, 30 August 2020

Precizăm că Ziua Limbii Române este celebrată începând cu 31 august 1989. Ziua de 31 august este declarată zi de sărbătoare națională în Republica Moldova.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: