Fiecare cetățean al Elveției ar putea primi câte €7 mii, pentru a mișcora valoarea monedei naționale
Full Article 1 minutes read

Fiecare cetățean al Elveției ar putea primi câte €7 mii, pentru a mișcora valoarea monedei naționale

Cancelaria federală a Elveției a publicat în Monitorul Oficial o inițiativă care prevede ca fiecare cetățean al țării (inclusiv copiii) să primească câte 7500 de franci elvețieni (circa 7 mii de euro). 

Dacă până pe 22 aprilie 2022 inițiativa va fi susținută de 100 de mii de oameni, aceasta va fi supusă la referendum, scrie agenția elvețiană Watson. În cazul în care referendumul va fi validat, banii vor fi acordați peste nu mai târziu de un an de la data aprobării inițiativei.

Propunerea vine din partea a șapte locuitori ai cantonului St. Gallen. Potrivit acestora, Banca Națională a Elveției trebuie să plătească banii, pentru a micșora valoarea valutei naționale. Autorii inițiativei consideră că pentru aceasta este nevoie de tipărirea unor bancnote noi, iar suma acordată să nu fie impozitată.

În iunie 2016, majoritatea locuitorilor Elveției au votat împotrivă în cadrul unui referendum privind introducerea unui venit minim garantat în mărime de 2 500 de franci pe lună, indiferent dacă persoana muncește sau nu.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: