Filip, despre plecările din PDM: Două semnături sunt false, o persoană a fost amenințată, iar două au fost date afară un an în urmă
Full Article 2 minutes read

Filip, despre plecările din PDM: Două semnături sunt false, o persoană a fost amenințată, iar două au fost date afară un an în urmă

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a venit cu o reacție după ce în spațiul public a apărut un document semnat de câțiva primari din raionul Rîșcani, în care se anunță că aceștia părăsesc PDM. Filip susține că două semnături sunt false.

„Antonina Șarban, primar de Șumna, nu a semnat această declarație. Semnătura ei a fost falsificată de Nichiforciuc și PSRM, fapt pentru care dumneaei va merge în judecată. Vitalie Țîței, primar de Pocimbăuți, nu a semnat declarația lui Nichiforciuc și rămâne în echipa PDM. Va merge și dumnealui în instanță”, a scris Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, liderul PDM a spus că „Ion Vacariuc, primar de Aluniș, a semnat declarația sub amenințarea lui Nichiforciuc și a PSRM”, iar „primarul Victor Garbuz și consilierul Nicolae Romanciuc au fost dați afară din partid încă acum un an”.

Deputatul Eugeniu Nichiforciuc a declarat pentru NM că declarațiile lui Pavel Filip „devin ridicole”.

„Declarațiile domnului Filip sunt așa de dese și nici nu am mare dorință să le comentez. Din PDM pleacă lumea pentru că este dezămăgită de modul în care a acționat conducerea în frunte cu Pavel Filip. Au distrus PDM, l-au adus în pragul electoral. Lumea se duce pe un capăt și nu doar lumea care ați văzut că a declarat. Se duce mult mai multă lume. Normal că în toate eșecurile care au avut loc trebuie să găsească un vinovat, de dorit din exterior, pentru că ei nu pot să recunoască că sunt incapabili să conducă un partid”, a spus Nichiforciuc.

„Plânsetele pe internet a lui Pavel Filip devin ridicole. Spor la treabă le doresc foștilor colegi. Să se ducă să demonstreze că pot altceva, decât să spună că în greșelile proprii sunt vinovați cei din exterior”, a mai spus deputatul.

NM a solicitat și o reacție din partea Carmenei Sterpu, purtătoarea de cuvânt a Partidului Socialiștilor. „Nu comentăm frustrările unor politicieni. Să caute motivele plecărilor la ei în partid”, a spus Carmena Sterpu.

Menționăm că astăzi, 21 iunie, a fost publicată o declarație semnată de patru primari și un consilier raional din raionul Rîșcani, în care se anunță că aceștia părăsesc PDM și se declară neafiliați.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: