Fiul fostului polițist Ion Stratulat, suspectat că a ucis un tânăr la Strășeni – localizat de polițiști 
Full Article 2 minutes read

Fiul fostului polițist Ion Stratulat, suspectat că a ucis un tânăr la Strășeni – localizat de polițiști 

Oamenii legii au localizat țara în care se află Dorin Stratulat, fiul fostului polițist Ion Stratulat asasinat în 2011. Dorin Stratulat, un alt suspect în dosarul omorului tânărului de la Strășeni, a fost anterior dat în căutare internațională pentru localizare, arest și extrădare.

Informația cu privire la localizarea suspectului a fost confirmată pentru NM de Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției. Reprezentanta Poliției nu a oferit mai multe detalii cu privire la țara în care se află Dorin Stratulat.

Anterior, Ziarul de Gardă scria că suspectul a părăsit teritoriul Republicii Moldova, plecând în România cu o altă cetățenie, alta decât cea moldovenească, la o oră după ce ar fi comis infracțiunea.

***

Amintim că miercuri, 10 august, cadavrul unui tânăr de 29 de ani a fost descoperit îngropat până la gât într-o pădure de la Zubrești. Înainte să fie îngropată, victima ar fi fost împușcată.

Șeful IGP Viorel Cernăuțean a declarat pentru PRO TV că oamenii legii iau în calcul mai multe ipoteze, iar una dintre acestea este că persoana care l-ar fi împușcat pe tânăr este fiul fostului polițist, Ion Stratulat, care în 2011 a fost la rândul său împușcat mortal de către ex-sportivul Ion Șoltoianu.

Pe 15 august curent, un alt suspect în acest dosar, reținut anterior pentru 72 de ore, a fost eliberat. Informația a fost confirmată pentru NM de procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare din cadrul Procuraturii Generale. „În privința acesteia a fost aplicată măsura preventivă non privativă de libertate sub formă de obligarea de a nu părăsi țara”, a spus Cherpec.

Procurora a declarat că persoana reținută a fost eliberată dat fiind faptul că aceasta nu a fost implicată direct în săvârșirea crimei, având calitatea de complice la tăinuirea infracțiunii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: