Fiul unui fost judecător insistă pentru a 11-a oară să devină magistrat
Full Article 2 minutes read

Fiul unui fost judecător insistă pentru a 11-a oară să devină magistrat

Corneliu Crețu, fiul fostului judecător Gheorghe Crețu, insistă pentru a 11-a oară să devină magistrat. Candidatura acestuia va fi evaluată pe 26 iunie de Colegiul pentru Selecția și Cariera Judecătorilor, informează portalul Anticorupție.md.

Sursa citată notează că în octombrie 2014, președintele Nicolae Timofti respingea candidaturile a patru pretendenți la funcția de magistrat, printre care și cea a lui Corneliu Crețu. „În viziunea mea, la examinarea candidaturilor sus-menționate, înaintate pentru numirea în funcția de judecător, Consiliul Superior al Magistraturii a scăpat din vedere unele circumstanțe ce țin de integritatea și reputația acestor persoane și care trebuie să fie luate în calcul și coroborate cu statutul magistratului”, se arată în actul prin care șeful statului, Nicolae Timofti, a respins în octombrie 2014 patru candidaturi.

În ianuarie 2015, Corneliu Crețu a participat din nou la concursul pentru ocuparea unor funcții vacante de magistrat la Judecătoria Chișinău, însă nu a acumulat numărul necesar de voturi din partea membrilor CSM. Același lucru s-a repetat la concursurile organizate în iulie 2015 pentru ocuparea unor fotolii vacante de magistrați la Judecătoriile sectoarelor Ciocana, Râșcani, Centru și Buiucani.

În decembrie 2015, Colegiul a admis candidatura lui Crețu cu 79 de puncte – oferindu-i astfel posibilitatea să se înscrie la concursurile pentru funcțiile vacante din sistemul judecătoresc. Cu toate acestea, candidatura sa a fost respinsă.

În aprilie 2016, Creţu s-a înscris repetat în cursa pentru funcția de magistrat la Judecătoria sectorului Centru al capitalei. Acesta a concurat pentru fotoliul de magistrat alături de alţi 12 candidaţi care au depus cereri de participare în concurs și din nou nu a fost selectat.

Corneliu Crețu s-a înscris la concursurile pentru funcțiile vacante de magistrat în diferite sedii ale Judecătoriei Chișinău, organizate în ianuarie 2017, iulie 2017, octombrie 2017, aprilie 2018 și noiembrie 2018. De fiecare dată însă nu a acumulat numărul necesar de voturi ai membrilor CSM pentru a fi propus președintelui țării pentru numirea în funcție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: